Gäster: Carin Jämtin, Mikael Damberg och Nalin Pekgul

Carin Jämtin, oppositionsborgarråd i Stockholm stad, var den första gästen som talade på kongressen. Bredvid henne vid talarstolen stod Mikael Damberg, riksdagsledamot och kongressens andra gäst. Carin Jämtin sa att hon attraherades av s-studenters rubrik "21 century sosse". Vad är frihet det 21-århundradet? frågade hon kongressens ombud.

Vidare sa hon att "många förknippar det gemensamma med välfärden. Utmaningen är att tänka att världen är det gemensamma. Den politiska styrningen på global nivå måste bli starkare."

Mikael Damberg hade tre förväntningar på s-studenter: 1. Han ser fram emot de viktiga tillskotten i högskolepolitiska frågor som s-studenter bidrar med. 2. Han vill att studenter ska ta debatten överallt och berättar att vi har en unik situation i Sverige: "Vi har en regering som backar in i framtiden och gör det effektivt. Vi har en minister som i varenda intervju säger att alla inte vill bli akademiker, alla kan inte bli akademiker, att Sverige inte skulle fungera om alla blev akademiker. Är det någon som påstått det? Men han säger så därför att han vill att färre ska lära på högskola, att färre ska läsa på Komvux, att elever som går i femman ska redan då bestämma sig för om de vill bli läkare. "

Carin Jämtin sa att hennes förväntning på s-studenter är att vi får fler studenter att vilja bli engagerade i socialdemokraterna. Hon sa att 75 procent av medlemmarna i partiet är över 50 år.

Nalin Pekgul, ordförande i S-kvinnor, talade för första gången på en studentförbundskongress.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0