Demokrati in action!

Klockan ca 20:00 så drog åsiktstorgen igång på S-studenters kongress. I fyra olika rum så förhandlas nu det nya högskolepolitiska programmet intensivt fram av alla klubbar.
- Det är så kul med åsiktstorg, det är demokrati in action, säger Jonas Svensson, kongressgeneral och ordförande för stockholmsklubben SSK.

En anonym men högt uppsat källa inom SEK anger att betygen kommer bli den stora stridsfrågan för dem. Konfliktlinjen ligger mellan om man skall ha en skala på IG-G eller ECTS-betyg. Slipsfalangen långt fram i salen företräder ECTS-linjen.

Ett kompromissförslag om en oförändrad betygsskala med IG-VG från en Stockholmsklubb fanns uppe ett kort tag, men efter interna stridigheter så drogs förslaget snabbt tillbaka. - Allt tyder på att det blir den tvågradiga skalan, säger en initierad källa nära förhandlingarnas hjärta.

Kårobligatoriet är annars en vanlig stridsfråga inom studentförbundet, som hittills inte diskuterats i någon större utsträckning. Vissa källor indikerar däremot att denna debatt riskerar att flamma upp på nytt, då det finns diskussioner om att väcka en ny formulering. Kongressbloggen följer frågans utveckling - händer det något så skriver vi om det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0