En halvtimmes skvaller...

...genererade fem inblickar i kongressförhandlingarna:

LSSK vill ha kårobligatoriet kvar - hela FS konstaterar med en stor suck, avslag.

Sapere Aude kommer att driva stenhårt att ordet "mångfald" byts ut mot begreppet "antidiskriminering" i hela programmet, med på båten verkar SSK och LSSK vara. Intressant är dock att FS verkar avslå denna linje, genom Sapere Audes egen Ida Borg. Kongressbloggen återkommer om detta så fort vi hör mer.

Delegationen från Malmö skyller sin sena ankomst på att man inte kunde hålla reda på filerna i kungsträdgåden och "vägarbetena" på slottsgården. Obekräftade uppgifter till kongressbloggen antyder dock att de fört intensiva förhandlingar med kamraterna från Umeå om ett utträdeskrav ur Sverige för Skåne mot ett brobygge Umeå till Wasa. Uppgifternas ursprung - på en servett lämnad på kongressbloggens bord är dock inte helt tillförlitlig.

En annan het fråga är GSHF:s motstånd mot barnpassning på universitet
- Vi har en väl fungerande barnomsorg som vi som socialdemokrater är stolta över och som vi inte vill ska konkurreras ut från statligt håll. FS kommer yrka avslag på det de menar är en självklart rättighetsfråga för studenterna.

Kongressledningen har infört ett strikt TV-förbud under åsiktstorgen
- om matcherna visats på storbilden så skulle åsiktstorgen tömmas och vi skulle stå utan program, säger en källa som helst vill vara anonym.

Kommentarer
Postat av: Anton

HeheAlltid kul med skvaller.

2008-06-14 @ 00:01:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0